tirsdag 27. januar 2015

Badet

Når vi kjøpte huset var det ett bad i huset. Dette badet var bygget på 80 tallet. Ikke lenge etterpå ble huset stående tomt, så badet var nesten ubrukt. Likevel ville vi bygge et nytt bad da badet ville bli litt lite hvis vi skulle få barn. Badet kunne vel også sies å ikke være helt oppdatert.


Vi bestemte oss for å bygge det nye badet i 3. etg rett ved soverommet vårt. Slik så rommet ut før vi begynte.


Vi ville ha en gammel stil som passet til huset. Vi bestemte oss for å ha flis på både gulv og vegger. Valg av flis var veldig vanskelig, da vi har helt forskjellig smak når det kommer til fliser. Her er et bilde med et lite utvalg av ting vi kjøpte inn. Flisene ser dere så vidt. Under står en gammel skjenk som vi skulle plassere to slike vasker på. Alt var kjøpt inn, og det var bare å begynne. Årene gikk og vi kom aldri i gang, heldigvis. Når vi så begynte å snakke om badet igjen kom vi fem til at flisene vi hadde kjøpt inn var et kompromiss som vi egentlig ikke var spesielt fornøyd med noen av oss. Vi følte heller ikke at vi hadde en gjennomgående stil. Badekaret, toalettet og klosettet vi hadde kjøpt var i viktoriansk stil. Denne stilen liker vi begge to, så vi bestemte oss for å gå for denne. Alle armaturene vi hadde kjøpt inn passet også til denne stilen, så det var heldigvis mye vi fortsatt kunne bruke av alt vi hadde kjøpt. Så var det vare å begynne å planlegge på nytt.


Desverre hadde det vert en del vannlekkasje som rommet hadde tatt skade av.Det vi måtte begynne med var å fjerne råten og reparere skadene. Gulvet ble forsterket med flere gulvåser og det ble lagt på svalehaleplater for å støpe betong på.
I skråtaket ble råte fjernet og lufting ordnet.Taket ble lektet ned og veggene lektet ut. Vi la inn skjult elektrisitet og vann. I taket ordnet vi det også klart for å ha innfelte høytalere. Etterpå isolerte vi.

Så hadde vi plater på veggene. Varmekabler ble lagt rett oppå svalehaleplatene, før broren min kom og hjalp oss med å legge betongen.Så var det bare å begynne med alle lagene på veggene. Det ble sparklet, lagt membran, fiberduk, malt, tapetsert og lakkert. Totalt gikk vi over veggene over 20 ganger med forskjellige strøk.

Underveis ble også taket lagt. Perlestaffpanel.Vi hadde mange forskjellige tapeter som alternativ, før vi endelig fant den rette. Denne ble vi kjempefornøyd med.


De originale vinduene i huset har bare enkle glass. På badet var det et stort seksrams vindu, så dette ville bli alt for kaldt. Etter mye diskusjon fram og tilbake, der vi både diskutert varevindu og koblet glass, endte vi opp med å skifte ut vinduet. Det gamle vinduet skal brukes opp igjen på kjøkkenet. Der er det et likens vindu som har tatt stor skade av mange års neglekt.

Når vinduet likevel var ute benyttet vi anledningen til å krane opp den tunge baderomsinnredningen.Så var det på tide å begynne å legge gulvet. Gulvet ble et resultat av enorme mengder timer på nettet for å finne de rette flisene, og mange timers planlegging for å få et mønster vi var fornøyd med.


Mønsteret er litt komplisert, så vi velger å ta det etappevis. Tror vi tok det i seks etapper. Når vi er ferdige å fuge gulvet går vi videre med å legge listene til taket og brystningen. Disse listene er av polyuretan, så de skal tåle vann.Her stod det en dør som antakelig var satt inn under krigen. Den byttet vi ut med en annen dør som var original fra huset var nytt. Den hadde vi tatt ut av en døråpning som vi har tettet igjen. Så fikk døren noen strøk med maling. Under det nye vinduet bruker vi listen fra det gamle vinduet.

Vi bestemte oss for at vi ville ha dusjforheng rundt dusjhjørnet. Dusjforhenget måtte være høyere enn standard, derfor kjøpte vi en akrylduk som vi sydde selv. For å unngå at vann kommer bort på dørlistene som er laget i tre valgte vi å feste forhenget til veggen med en vulstskinne, som du ser her.
Dusjforhenget var det siste som kom på plass. Alt annet interiør hadde vi allerede satt inn.


På veggen er panelet til det integrerte stereoanlegget. Ved badekaret har vi en fjernkontroll liggende. Skapet er et gammelt CD skap som vi har festet kroker på til å ha håndkle.


Ved siden av toalettet har vi montert en liten dusj til å dusje toalettet. Ved bideet hengte vi en såpedispener til intimsåpe.


Vegglampene vi øsker oss er alt for dyre for budsjettet vårt nå. Siden dette er noe som er lett å bytte ut i fremtiden, valgte vi å kjøpe noen billige fra IKEA. Stikkontaktene på veggen er i gammel stil så de passer inn. Servantskapet er kjøpt på nett. Det er også det meste av tilbehøret.


Bak badekaret har vi plassert et bord. Oppå bordet står en champagnekjøler som vi oppbevarer såpe og lignende i.


Så kan vi begynne å nyte :)
3 kommentarer:

 1. Takk for sist. Så fantastisk flott! Imponerende arbeid dere har lagt ned. Vil gjerne gjøre alvor av gjenvisitten.....
  Mvh Oddny på Villa Rød

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Oddny!
   Takk for sist! Det var virkelig hyggelig. Du er hjertlig velkommen hit. Sender deg en tekstmelding, så får vi avtale tid :)

   Slett
 2. wow, dette ble nydelig!! knallstilig bad, og for et gulv!! Imponert :)

  SvarSlett