tirsdag 5. juli 2011

Finstuen

I finstuen hadde fint lite blitt endret siden huset ble bygget, bortsett fra at deler av taket, gulv og dører var blitt malt. Veggene var originale. De hadde to dyprøde farger der de hadde malt speil på veggen. Fantastisk arbeid, men desverre hadde huntonittplatene tatt skade av vannlekkasje og vi kunne ikke redde veggene. Når vi først skulle ta bort platene og ha på nye ville vi gjøre det til vårt eget. Du får her se resultatet.
Slik så finstuen ut da vi tok over. Speilet har vi vært så heldige å få beholde:)
Denne sofaen har vi også fått beholde:)
Utgangspartiet til verandaen Over den flotte kronen på ovnen ser vi de fantastiske originale takmaleriene. Rundt og på siden av brannmuren kan du se at veggene var malt i to rødvarger. Rammen rundt speilene var malt i gull kobber eller messing.
I hjørnet kan du også se at veggene er malt i to forskjellige farger

Veggplatene er tatt av
Nye plater har kommet på veggen og den øvarste halvdelen har blitt tapetsert
På den nederste halvdelen lager vi brystning og speil med lister fra Deco Systems


Dette er de siste bildene jeg har av stuen. De ble tatt i julen. Det er fortsatt litt arbeid som står igjen. Dørene må males og vedovnen har ennå ikke kommet på plass.

1 kommentar:

  1. Hei!Så flinke dere er til å pusse opp,så mye arbeid men så har det blitt veldig lekkert!
    Jeg har et gammelt hus (i Surnadal)som er barndomshjemmet mitt.Finstua hos meg ser nesten ut som deres gjorde før dere pusset opp,med lyskrone,rosemalt tak og samme farge og tapet på veggene.Vet du hvem som har malt taket?Stua i huset mitt er verneverdig og skal helst ikke gjøres så mye med.Tapeten er revnet noen steder så den skulle fått oppussing.
    Torill

    SvarSlett